top of page
  • Catharina Short Sundberg

Bygga tillbaka bättre

Jag testar mina teser om att framtidens framgångsrika organisationer är de som står för ett tydligt och meningsfullt syfte, som erbjuder självstyre förenat med personligt ansvar och utveckling. Värderingar som enligt min mening främjar mänsklig utveckling och psykologiskt välbefinnande.


Hur ser framtidens unga talanger på de här frågorna, undrar jag. Är det överhuvudtaget frågor som berör, är viktiga eller upplevs de lika "flummiga" som kritiker till postmodernistiska organisationsteorier brukar avfärda dessa idéer med.


I samtal med Claudio Gandra, som just nu söker jobb samtidigt som han snart ska lämna in sitt exjobb inför civilingenjörsexamen i Industriell ekonomi vid Lunds universitetet, blir jag nyfiken på vad han är ute efter i sitt jobbsökande.

- Det som är viktigt för mig just nu är att det är företag som erbjuder flexibilitet. Med det menar jag att jag ska kunna jobba mer vissa perioder, mindre andra och med lägre lön under de perioderna givetvis. Att kunna vara ledig en torsdag om jag vill, säger Claudio.


Flexibla arbetstider, att i perioder kunna arbeta mer eller mindre utifrån personliga och organisatoriska behov kan vara ett sätt att bygga-tillbaka-bättre arbetsplatser, nu när vi har chansen att ställa om på riktigt.


Är du intresserad av att veta mer om självstyrande team och Teal så hör gärna av dig.


#postmodernistiskateal #teal #självstyre

#självledarskap #helhet #evolutionärt_syfte

#byggatillbakabättre #psykosyntes


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page